Pesach

In Exodus 12 lezen hoe de Israelieten zich klaarmaakten voor vertrek uit Egypte. In vers 34 lezen we: Toen pakte het volk het deeg op nog voor het gezuurd was. Hun bakstroggen waren in hun kleren op hun schouders gebonden. Ook hadden ze bij zich de zilveren en gouden voorwerpen van hun Egyptische buren. En verder in vers 42 Een nacht van waken was dit voor de HEERE om hen uit het land Egypte te leiden. Het wachten was op het voltrekken van het doden van al het eerstgeborene. Men bleef de nacht wakker bepakt met brood en troggen op de verlossende uitleiding uit Egypte. Het lam dat geslacht zou worden droeg het mes op zijn rug waarmee het geslacht zou worden, las ik ergens. Zowel het mes op de rug als de troggen die de israelieten op hun schouders moesten dragen zijn voor mij een verwijzing naar het kruis dat Yeshua moest dragen alvorens Hij als volmaakt lam geslacht werd. Een volmaakt lam had geen botbreuken, hierover lezen we ook Johannes 19 vers 33, Zijn benen braken de Romeinen niet.
Staan wij ook klaar net als de Israelieten, wakend, wachtend op Zijn wederkomt, staan wij in de startblokken voor onze uittocht uit Egypte?

Reacties zijn gesloten.